خطر کاهش امنیت غذایی کارگران با حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز

با حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز و افزایش شدید قیمت‌ها، نماینده کارگران در شورای‌عالی‌کار نسبت به تبعات این تصمیم هشدار داد و خواستار بازنگری در سیاست‌های حمایتی دولت شد.

به گزارش تابش کوثر، محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورای‌عالی‌کار با اشاره به مشکلات معیشتی گفت: «متأسفانه افزایش ۴۵ درصدی دستمزد ماندگار نشد؛ افزایش قیمت دارو، مرغ، برنج و دیگر کالاها باعث شده است که کارگران هر روز با مشکلات بیشتری در تأمین معاش مواجه باشند.»

وی درباره تصمیم سازمان برنامه و بودجه برای حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز گفت: «به زودی این تصمیم بر امنیت غذایی کارگران اثر خواهد گذاشت. کارگر باید روزانه ۸ ساعت کار کند تا با تمام دستمزد خود تنها ۳۰۰ گرم گوشت قرمز تهیه کند؛ حتی کارگران با دستمزد بالاتر نیز نهایتاً قادر به خرید نیم کیلو گوشت در روز هستند.»

تاجیک در گفتگو با خبرگزاری تسنیم تأکید کرد: «کارگران نباید قربانی تصمیم‌های دولتمردان باشند. دولت با این توجیه که ارز کافی ندارد، ارز ترجیحی گوشت و خوراک دام را قطع می‌کند و این تصمیم به حذف مواد غذایی مهم از سفره کارگران می‌انجامد.»

وی با اشاره به تجربه تلخ قطع ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی افزود: «بعد از حذف این ارز، بسیاری از خدمات درمانی برای کارگران گران و دست‌نیافتنی شد. دولت باید درباره گوشت قرمز نیز تصمیم منطقی بگیرد، چرا که مصرف برخی مواد غذایی برای سلامت کارگران حیاتی است.»

تاجیک ادامه داد: «در هفته‌های اخیر، گوشت‌های تنظیم‌بازاری هم در بازار دیده نمی‌شود. این موضوع باعث شده است قیمت گوشت شقه در تهران به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان برسد.»

او در جمع‌بندی وضعیت معیشتی کارگران گفت: «به دلیل افزایش قیمت ارز، حذف ارز تخصیصی و ناتوانی کارگران در تأمین هزینه‌ها، سفره‌ آنان کوچک‌تر شده است و بسیاری از کالاهای اساسی از سبد غذایی‌شان حذف شده‌اند.»

وی تأکید کرد: «حقوق کارگر فقط یک‌بار در سال افزایش می‌یابد اما باید صد برابر تاوان گرانی‌های ناگهانی را بپردازد. اگر مهار تورم ممکن نیست، دولت باید حداقل چند قلم کالای اساسی را به‌صورت یارانه‌ای و سهمیه‌ای در اختیار مردم قرار دهد.»

درخصوص اجرای طرح کالابرگ، تاجیک گفت: «بسیاری از کارگران از این طرح محروم مانده‌اند. به‌عنوان مثال، کارگری که منشی مطب بوده، کارفرمای او برای فرار از مالیات کارت بانکی‌اش را به نام کارگر ثبت کرده و همین مسئله باعث شده تا از دهک‌بندی خارج شود. کارگر از ترس بیکاری سکوت کرده و اکنون نه یارانه می‌گیرد، نه کالابرگ.»

وی در پایان خواستار بازرسی‌های دقیق‌تر و اصلاح نظام حمایتی برای جلوگیری از محروم‌سازی کارگران از طرح‌های معیشتی شد.

م/۱۱۰

کد خبر 141264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha