يکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ , 2 Jun 2024
جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۰۰:۲۵
کد مطلب : 777
آیت‌الله العظمی گلپایگانی شاگردان توانمند و تاثیرگزار بسیاری تربیت کردند و بسیاری از شخصیت‌های فعلی حوزه از دروس ایشان بهره برده‌اند.
شخصیت‌های فعلی حوزوی ازشاگردان آیت‌الله العظمی گلپایگانی هستند
شخصیت‌های فعلی حوزوی ازشاگردان آیت‌الله العظمی گلپایگانی هستند.آیت‌الله العظمی سبحانی
به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم‌له در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره آیت‌الله العظمی گلپایگانی‌ «فقیه آگاه» ضمن تکریم علمای دین اظهار داشتند: علما و دانشمندان از نظر قرآن مانند درختانی هستند که اصل و ریشه آنها در زمین بوده و شاخه‌های آن در آسمان‌هاست و هر روز از آنها میوه‌های جدیدی چیده می‌شود.

معظم‌له ضمن تمجید شخصیت علمی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌ گفتند: خدمات این فقیه آگاه از چند جهت قابل اهمیت است یکی از خدمات ایشان تربیت شاگردان توانمند و تاثیرگزار است و بسیاری از شخصیت‌های فعلی حوزه از دروس ایشان بهره برده‌اند.

این مرجع تقلید افزودند: یکی از خدمات دیگر ایشان به انقلاب اسلامی و قیام حضرت امام خمینی‌(ره) بود. ایشان از سال ۴۲ و جریان فیضیه با حضرت امام‌(ره) همراه بودند و حتی در این جریانات بارها جان خود را به خطر انداختند.

حضرت آیت‌الله سبحانی با ذکر خاطره‌ای گفتند: در سال ۴۲ که رژیم شاه به فیضیه حمله برده و عده زیادی از طلاب و روحانیون را به خاک و خون کشید از طرف حکومت دستور داده بودند که طلاب مجروح را از بیمارستان‌ها بیرون کنند و بعد از این جریان آیت‌الله العظمی گلپایگانی‌(ره) بیمارستانی را برای طلاب و روحانیون تاسیس کردند که علاوه بر روحانیون، مردم محروم هم از خدمات آن بهره‌مند بوده شدند.

ایشان افزودند: همچنین در آن زمان در قم برنامه منظم و منسجمی برای طلاب مبتدی وجود نداشت ایشان برنامه منظمی را بر طلاب طرح کردند و برای عملی ساختن آن مدرسه بزرگی را بنا کردند و طلاب مبتدی را به صورت متمرکز جمع کردند و طلاب تا آغاز درس لمعه دروس مقدماتی را در آنجا می‌خواندند.

حضرت آیت‌الله سبحانی معجم فقهی و تاسیس دارالقرآن را از دیگر خدمات آیت‌الله العظمی گلپایگانی‌(ره) یاد کردند و گفتند: این مرجع تقلید در کارهای قرآنی پیشرو بودند مجله تخصصی قرآنی با عنوان «رسالةالقرآن» با اشراف ایشان چاپ و منتشر می‌شد و بنده به خاطر توقف انتشار آن بسیار متاسف شدم.

ایشان با اشاره به آثار قلمی آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) افزودند: اولین اثر حکمی ایشان شرحی است که بر «درر الفوائد» مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حایری نوشته‌اند با عنوان «افاضة العوائد فی التعلیق علی درر الفوائد» من وقتی درس کفایه می خواندم این کتاب را از ایشان امانت گرفتم و در سال ۱۳۱۶ شمسی از کتابت این کتاب فارغ شدند و بعدها به صورت کتاب منتشر شد همچنین تقریرات زیادی از دروس ایشان توسط شاگردانش منتشر شده است که بسیار ارزشمند هستند.

این مرجع تقلید در ادامه ضمن ارزشمند خواندن خدمات ایشان در دفاع از تشیع و ولایت گفتند: دلسوزی ایشان نسبت به مسایل ولایی فوق‌العاده بود و نسبت به ائمه و اهل‌بیت‌(ع) بالاخص حضرت ولی‌عصر‌‌‌(عج) علاقه خاصی داشتند و لذا تمام افراد بیوت ایشان ولایی هستند.

حضرت آیت‌الله سبحانی ضمن ارائه زندگینامه کوتاهی از آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) اظهار داشتند: آیت‌الله گلپایگانی در سال ۱۳۳۶ قمری که ۲۰ ساله بودند وقتی از احیای حوزه علمیه اراک توسط شیخ عبدالکریم حایری اطلاع می‌یابند برای تحصیل به این شهر عازم می‌شوند و ۴ سال در این حوزه در خدمت شیخ موسس به تلمذ می‌پردازند و پس از تاسیس حوزه علمیه قم توسط حاج شیخ عبدالکریم حایری به قم هجرت می‌کنند.

معظم‌له خاطرنشان ساختند: آیت‌الله‌العظمی گلپایگانی‌(ره) خیلی مورد توجه شیخ عبدالکریم حایری بودند و یکبار که به خاطر بیماری در درس شیخ حاضر نبودند، شیخ عبدالکریم حایری پس از اطلاع از بیماری ایشان گل گاو زبان برای ایشان دم کرده و به عیادت ایشان می‌روند و این نمونه‌ای برای روابط استاد و شاگردی است که باید مورد توجه اساتید باشد.

این مرجع تقلید افزودند: وقتی در سال ۱۳۴۱ قمری به خاطر مسایل سیاسی عده‌ای از علما را از عراق اخراج می‌کنند آیت‌الله نایینی و آیت‌الله‌العظمی سید ابوالحسن اصفهانی ۸ تا ۱۰ ماه در قم ساکن می‌شوند و مرحوم حضرت آیت‌الله گلپایگانی از هر دو این‌ها استفاده کرده‌اند و استخوان‌بندی فقهی ایشان بیشتر مربوط به این دو بزرگوار و شیخ عبدالکریم حایری است.

آیت‌الله سبحانی در ادامه تاکید کردند: مرحوم آیت‌الله العظمی گلپایگانی حدود ۷ سال در درس خارج فقه آیت‌الله بروجردی هم به لحاظ استفاده و هم برای تکریم و احترام شرکت کرده‌اند و مبنای فقهی ایشان به خصوص از جنبه‌های رجالی از درس این ۴ فقیه بزرگوار شکل گرفته است.
https://tabeshekosar.ir/vdcebf8fijh8f.9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما