شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 4 May 2024
پنجشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۴۹
کد مطلب : 52077
رسانه‌های غربی در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران به تحلیل وضعیت نامزدها و احتمال پیروزی آنها پرداخته‌اند.
آخرین تحلیل‌های رسانه‌های غربی درباره انتخابات ایران
به گزارش تابش کوثر، رسانه‌های غربی در آستانه برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران به تحلیل وضعیت نامزدها و احتمال پیروزی آنها پرداخته‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی روز پنجشنبه با اشاره به اینکه حسن روحانی در چهار سال گذشته موفق به رسیدن به توافق هسته‌ای با گروه ۱+۵ شده نوشته است: «او به زودی خواهد فهمید که آیا رأی‌دهندگان این را برای ماندنش در این سمت کافی می‌دانند یا خیر.»

رسانه آمریکایی در ادامه به نتایج برخی نظرسنجی‌ها اشاره کرده که معتقدند روحانی خواهد توانست آرای بیشتری نسبت به سه رقیب دیگری کسب کند، اما نوشته است: «با وجود این، پیروزی مستقیم او به هیچ عنوان تضمین‌شده نیست.»

آسوشیتدپرس با استناد به آمارهای صندوق بین‌المللی پول نوشته است که بیکاری نرخی دو رقمی دارد و یک سوم جوانان هم، جزء بازار کار نیستند.

کلیف کاپچان، رئیس اندیشکده اوراسیا به این رسانه گفت: «اقتصاد، محور این انتخابات است. فکر نمی‌کنم که اکثر رأی‌دهندگان در این دور دغدغه‌ای درباره روح کشورشان داشته باشند. ارقام، بهتر به نظر می‌رسند ولی رأی‌دهندگان آن را احساس نمی‌کنند.»

در تحلیلی دیگر، روزنامه نیویورک‌تایمز به بررسی تبلیغات حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی پرداخته و نوشته است: «بسیاری از آن رای‌دهندگانی که عمیقاً به ایدئولوژی غرب‌ستیزانه جمهوری اسلامی معتقدند و یا از فقر در مضیقه هستند، آقای رئیسی را یک منجی‌ای می‌دانند که آماده بازگرداندن ایران به مسیر صحیح است.»

نیویورک‌تایمز همچنین خاطرنشان کرده که رئیسی و روحانی هر دو روحانیون شیعه‌ای هستند که از مدافعان سرسخت جمهوری اسلامی هستند.

خبرگزاری انگلیسی رویترز هم نوشته رئیسی با بهره گرفتن از نارضایتی اقتصادی، «چالش قوی و غیرمنتظره‌ای» علیه حسن روحانی در رأی‌گیری جمعه ایجاد کرده است.

رویترز نوشته وعده‌های اقتصادی رئیسی ممکن است در میان رأی‌دهندگانی که از دستاوردهای اقتصادی روحانی بهره‌مند نشده‌اند، کارگر واقع شود.

این رسانه انگلیسی همچنین ضمن اشاره به انتقادات رئیسی از برجام گفته که وی به این توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی پایبند خواهد ماند.

شبکه خبری ان‌بی‌سی نیوز هم نوشته که حسن روحانی که در کشورهای غربی با توافق هسته‌ای شناخته می‌شود به دنبال پیروزی مجدد در انتخابات است.

این شبکه خبری نوشته با آنکه روحانی در مهار تورم موفق عمل کرده منتقدانش می‌گویند توافق هسته‌ای نتوانسته استانداردهای زندگی را برای ایرانی‌های عادی بهبود ببخشد.

ان‌بی‌سی نیوز نوشته است: «برای بسیاری از طبقه کارگر در ایران، امیدواری‌های اولیه به توافق هسته‌ای کمرنگ شده‌اند. مفاهیمی کلی مانند تولید ناخالص داخلی و قیمت دلار در برابر ریال ایران برای آنها معنای اندکی دارد.»

روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست هم در گزارشی نوشته است که تعیین رئیس‌جمهور آینده ایران نقش مهمی در شکل‌ دادن به حوادث منطقه خواهد داشت.

جروزالم‌پست علی‌رغم این خاطرنشان کرده است: «تمامی نامزدها به حمایت ایران از بشار اسد ادامه خواهند داد و احتمالاً از همکاری بیشتر با روسیه در سوریه طرفداری خواهند کرد. برای ایران سوریه یک بحث موجودیتی است.»

این روزنامه صهیونیستی در ادامه افزوده است: «بهترین نتیجه برای اسرائیل پیروزی روحانی خواهد بود. به خاطر اینکه در میان تمامی نامزدها او بیشتر احتمال دارد که رقابت‌های ژئوپولیتیکی با تل‌آویو را در درجه دوم اهمیت نسبت به توسعه اقتصادی ایران قرار دهد.»
منبع: فارس
ت/۴۴۴
https://tabeshekosar.ir/vdca0wnm.49nu015kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما