مطالعات جدید نشان میدهند که مصرف تخممرغ به دلیل داشتن مواد مغذی مهمی مانند کولین و ویتامین B12 میتواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد.
به گزارش تابش کوثر، مصرف تخممرغ میتواند نقش مهمی در کاهش خطر زوال عقل داشته باشد. بر اساس مطالعهای در شیکاگو، افرادی که حداقل یک تخممرغ در هفته مصرف میکردند، خطر ابتلا به زوال عقل را تا ۵۰ درصد کاهش دادند. تحقیق دیگری در چین نیز نشان داد افرادی که روزانه تخممرغ میخوردند، در مقایسه با کسانی که به صورت هفتگی یا ماهانه آن را مصرف میکردند، کمتر به زوال عقل مبتلا شدند.
کارشناسان دلیل این تأثیر مثبت را وجود کولین و ویتامین B12 در تخممرغ میدانند. به گفته «موتی گامبورد» که یک زیستشیمیدان است، کولین مادهای کلیدی برای تقویت حافظه و ارتباطات مغزی است. یک تخممرغ بزرگ حدود ۱۵۰ میلیگرم کولین دارد که یکچهارم نیاز روزانه بدن را تأمین میکند.
هرچند تخممرغ حاوی کلسترول است، پژوهشها نشان میدهند که مصرف متعادل آن خطری برای سلامت قلب ندارد. «کاترین جروواسیو» به عنوان یک متخصص تغذیه پیشنهاد میکند که مصرف چهار تا هفت تخممرغ در هفته میتواند فواید شناختی مغز را بدون تأثیر منفی بر میزان کلسترول بدن به همراه داشته باشد.
کارشناسان تغذیه پیشنهاد میکنند تخممرغ را به وعدههای غذایی روزانه بصورت آبپز اضافه کنید یا با سبزیجاتی مانند اسفناج ترکیب کنید تا از مواد مغذی آن بهرهمند شوید.