يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ , 3 Nov 2024
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۵۸
کد مطلب : 130189
خطر بیماری‌های مزمن و غذاهای فوق‌فرآوری‌شده
به گزارش تابش کوثر ، متخصصان تغذیه نسبت به مصرف مواد غذایی فوق‌فرآوری‌شده هشدار می‌دهند و تأکید دارند این نوع مواد، نه‌تنها به افزایش وزن منجر می‌شوند، بلکه خطر بروز بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان را نیز افزایش می‌دهند.  
غذاهای فوق‌فرآوری‌شده به دلیل داشتن ترکیباتی مانند رنگ‌ها، طعم‌دهنده‌ها و نگه‌دارنده‌های مصنوعی به سختی از رژیم غذایی حذف می‌شوند. «کیلا دنیلز»، متخصص تغذیه و بنیان‌گذار Kayla’s Nutrition، نُه ماده غذایی را معرفی کرده که بیشترین ضرر را به سلامت انسان وارد می‌کنند.  
وی درباره ماست‌های پروتئینی می‌گوید: «این محصولات پر از غلیظ‌کننده‌ها، صمغ‌ها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند که می‌توانند بدن را فریب دهند و باعث آزادسازی انسولین شوند. این امر در طولانی‌مدت به مقاومت انسولینی منجر می‌شود و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.»  
شیرهای گیاهی هم که به‌عنوان جایگزین سالم‌تری برای شیر گاو تبلیغ می‌شوند، حاوی روغن‌های دانه‌ای تصفیه‌شده و غلیظ‌کننده‌هایی هستند که به گفته دنیلز، «می‌توانند باعث التهاب و مشکلات گوارشی شوند.»  
وی همچنین درباره بارهای پروتئینی و گرانولا توضیح می‌دهد که این محصولات حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی و شکر بالا هستند و به سلامت روده آسیب می‌رسانند.  
نودل‌های فوری و نان سفید صنعتی نیز از دیگر مواد غذایی مضری هستند که به دلیل سدیم بالا و افزودنی‌های ناسالم، به بیماری‌های قلبی و التهابات روده‌ای منجر می‌شوند.  
دنیلز در ادامه به سوسیس‌ها و نوشابه‌های رژیمی اشاره می‌کند: «این محصولات دارای ترکیباتی مانند نیترات‌ها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند که می‌توانند موجب سرطان روده و تغییرات مضر در میکروبیوم روده شوند.»  
وی در پایان هشدار می‌دهد که مصرف مداوم این نوع مواد غذایی، علاوه بر افزایش وزن، خطر بیماری‌های مزمنی چون دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان را به همراه دارد.  
 
م/110*
https://tabeshekosar.ir/vdcjoyevhuqetvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

آگهی ها