شیوع باکتری ایکولای در رستورانهای مکدونالد که به مرگ یک نفر و ابتلای ۷۵ نفر منجر شد، بحثها درباره ایمنی فستفودها را داغ کرده است.
به گزارش تابش کوثر ، مکدونالد پس از شیوع ایکولای مجبور شد بخشی از منوی برگرهای خود را حذف کند. تحقیقات سازمان CDC نشان داد که عامل این شیوع، پیازهای استفادهشده در این برگرها بوده است. در پی این بحران، رستورانهای برگر کینگ، کیافسی، تاکو بل و پیتزا هات نیز به صورت پیشگیرانه پیازها را از منوی خود حذف کردند.
با وجود نگرانیها درباره برگرها، گزارش جدیدی نشان میدهد سالادها بیشتر از برگرها عامل مسمومیت غذایی هستند. وبسایت iwaspoisoned.com، که شکایات مسمومیت غذایی را ثبت میکند، شرکت «سویتگرین» را با ۱۱ برابر بیشتر از حد متوسط، بدترین برند این صنعت معرفی کرده است. در رتبه دوم، رستوران اپلبی قرار دارد که مشتریانش ۱۵۰ درصد بیشتر از میانگین دچار بیماری شدهاند و مکدونالد در جایگاه سوم قرار دارد.
مکدونالد اعلام کرده است که پس از آزمایشهای متعدد، منبع آلودگی برگرها شناسایی نشده و پیازها همچنان مشکوک هستند. این شرکت همچنین برگرهای خود را با حذف پیاز در ۹۰۰ شعبه به منو بازگردانده است.
وبسایت iwaspoisoned.com ادعا میکند گزارشهای کاربران میتواند زنگ خطری برای شیوع یبماریهای جدید باشد، هرچند این ادعاها بهصورت رسمی تأیید نمیشوند. برخی مقامات بهداشتی نیز معتقدند که گزارشهای ثبتشده ممکن است همیشه دقیق نباشند.
کلاریسا دِبروک، یکی از بیمارانی که پس از مصرف برگر در ایالت نبراسکا بیمار شد، شکایت خود را علیه مکدونالد مطرح کرده است. او میگوید: «برگر طعم و ظاهر عادی داشت، اما پنج روز بعد دچار درد شکم، تهوع و اسهال شدم و کارم به بیمارستان کشید.»
وکیل وینیت دوبی نیز این شیوع را «بسیار جدی» توصیف کرده و گفته است: «مسمومیتهای شدید که منجر به بستری شدن شوند، از نظر قانونی قابل پیگیری هستند.»