دانشمندان هشدار میدهند که بحران اقلیمی به افزایش سقط جنین، تولد زودرس و آسیب به مادران منجر شده و این موضوع در برنامههای مقابله با تغییرات اقلیمی نادیده گرفته شده است.
به گزارش تابش کوثر ، به گفته گروهی از ۸۰ دانشمند از ۴۵ کشور، افزایش سقط جنین، تولدهای زودرس و آسیب به مادران از پیامدهای بحران اقلیمی است که باید در مذاکرات اجلاس اقلیمی کوپ ۲۹ مورد توجه قرار گیرد. این گزارش که برای آگاهی تصمیمگیرندگان منتشر شده، همچنین به خطر فروپاشی جنگلهای آمازون و اختلال در جریانهای اقیانوسی حیاتی اشاره کرده است.
پروفسور یوهان راکاستروم، از گروه علمی Earth League، گفت: «گرمایش، بیثباتی اقیانوسها و از دست رفتن جنگلهای آمازون ممکن است سیاره را به نقطهای غیرقابل سکونت برساند. اما با اقدام فوری و قاطع میتوان از پیامدهای غیرقابلمدیریت جلوگیری کرد.»
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، هشدار داد: «ما در حال بازی با آتش هستیم و دیگر زمانی برای بازی نداریم.» وی تأکید کرد که گرمایش زمین طوفانهای عظیم، سیلهای ویرانگر و آتشسوزیهای گسترده را تشدید کرده و دولتها باید بهسرعت از وابستگی به سوختهای فسیلی دست بکشند.
مطالعات در هند و کالیفرنیا نشان دادهاند که گرما خطر سقط جنین و زایمان زودرس را افزایش میدهد. همچنین سیلابها سالانه بیش از ۱۰۰ هزار بارداری را در ۳۳ کشور از آمریکای لاتین، آسیا و آفریقا به پایان میرسانند. با این حال، تنها ۲۷ برنامه اقلیمی از ۱۱۹ برنامه ارائه شده به سازمان ملل به مسائل مادران و نوزادان پرداختهاند.
پروفسور جمیله محمود از مرکز سلامت سیارهای سانوی گفت: «آمادگی برای مقابله با گرما، از جمله سیستمهای هشدار زودهنگام، باید در اولویت باشد؛ زیرا در غیر این صورت عواقب فاجعهباری در انتظار ماست.»
این گزارش همچنین به افزایش سطح متان و تهدید فروپاشی جریانهای اقیانوسی اشاره کرده و خواستار سیاستهای اجرایی برای مهار این خطرات شده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده که زیرساختهای فعلی جهان، برای اقلیمی که دیگر وجود ندارد طراحی شده و نیازمند بودجه و برنامهریزی جامع برای مواجهه با شرایط اقلیمی جدید است. اجلاس کوپ ۲۹ بر تعیین اهداف مالی جدید و رسیدن به بودجه سالانه یک تریلیون دلاری برای مقابله با گرمایش جهانی تمرکز خواهد کرد.