شرکت چینی تونگوی، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پنلهای خورشیدی، در سهماهه دوم سال با زیان 2.3 میلیارد یوآنی مواجه شد و اعلام کرد که قصد دارد با صرف حدود 5 میلیارد یوآنی، کنترل شرکت کوچکتر رانرژی را در دست بگیرد.
به گزارش تابش کوثر ، شرکت تونگوی، یکی از غولهای تولید پلیسیلیکون و پنلهای خورشیدی، در ماه گذشته اعلام کرد که قصد دارد با صرف 5 میلیارد یوآن، کنترل رانرژی، رقیب کوچکتر خود را در دست بگیرد. این خبر امیدها برای آغاز ادغامهای ضروری در بخش انرژی خورشیدی چین را زنده کرد.
روز جمعه، تونگوی گزارش داد که در سهماهه دوم سال، با زیان 2.3 میلیارد یوآن (323.5 میلیون دلار) مواجه شده است. حاشیه سود ناخالص این شرکت به 5 درصد، یعنی کمترین میزان در 13 سال گذشته، کاهش یافت. این در حالی است که ذخایر نقدی این شرکت نیز به 18.9 میلیارد یوآن رسیده که نسبت به سال گذشته تقریباً نصف شده است. در همین دوره، سهام تونگوی حدود 40 درصد افت کرده است.
با این حال، برنامه تونگوی برای افزایش سهم خود در رانرژی، نشانه قطعی از تمایل بزرگترین شرکتهای خورشیدی چین برای خرید شرکتهای کوچک نیست. رانرژی دارای کارخانههایی در ایالات متحده، تایلند و ویتنام است. یکی از تحلیلگران صنعتی در شانگهای اشاره کرد که برخی از داراییهای ارزشمند رانرژی در خارج از چین واقع شدهاند و صنعت خورشیدی ایالات متحده سودآورتر است. به علاوه، ممکن است تعطیلی کارخانههای چینی ارنرژی از لحاظ سیاسی پیچیده باشد، چرا که برخی از سهامداران بزرگ این شرکت، صندوقهای سرمایهگذاری دولتی هستند که با شهر یانچنگ در استان جیانگسو مرتبط هستند.
انجمن صنعت فوتوولتائیک چین هشدار داده است که دولتهای محلی با سرمایهگذاری در کارخانههای پنل خورشیدی در حال هدر دادن منابع در کسبوکارهای غیرقابل دوام هستند و از پکن خواسته تا سرمایهگذاری در این بخش را محدود کند. با این حال، وزارت صنعت چین اعلام کرده که این قوانین پیشنهادی هنوز نهایی نشده و الزامآور نیستند.