نتایج یک مرور سیستماتیک جدید که به سفارش سازمان بهداشت جهانی انجام شده، تأیید میکند که امواج رادیویی تلفنهای همراه خطر ابتلا به سرطان مغز را افزایش نمیدهند.
به گزارش تابش کوثر ، سازمان بهداشت جهانی در یک مطالعه جامع که در نشریه "Environment International" منتشر شد، اعلام کرد که استفاده از تلفنهای همراه با افزایش خطر ابتلا به سرطان مغز ارتباطی ندارد. این تحقیق که به بررسی اثرات احتمالی امواج رادیویی بر سلامت انسان پرداخته، نشان داده است که امواج رادیویی از نوع غیر یونیزهکننده هستند و بر اساس دادههای موجود، نمیتوان آنها را بهعنوان عامل سرطان مغز معرفی کرد.
با وجود نگرانیهای گذشته در مورد ارتباط بین استفاده از تلفنهای همراه و سرطان، تحقیقات اخیر به وضوح نشان میدهد که این ارتباط وجود ندارد. این مرور سیستماتیک شامل تحلیل بیش از ۵۰۰۰ مطالعه بود که ۶۳ مورد از آنها، که بین سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۲۲ منتشر شدهاند، در نهایت در این بررسی گنجانده شدهاند.
بر اساس این تحقیقات، هیچ گونه ارتباطی بین استفاده طولانیمدت از تلفن همراه و ابتلا به سرطان مغز یا سایر انواع سرطانهای سر و گردن مشاهده نشده است. این نتایج همراستا با مطالعات پیشین است که نشان میدهند با وجود افزایش قابل توجه استفاده از فناوریهای بیسیم در دهههای اخیر، نرخ بروز سرطانهای مغز افزایش نیافته است.
اگرچه این یافتهها اطمینانبخش هستند، اما نیاز به تحقیقات بیشتر همچنان وجود دارد، زیرا با توسعه سریع فناوری، استفاده از امواج رادیویی نیز تغییر میکند و باید اطمینان حاصل شود که این امواج همچنان بیخطر باقی میمانند.