چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 24 Apr 2024
چهارشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۷
کد مطلب : 126553
مهدی چمران گفت: شهید چمران یک الگوی موفق برای سازماندهی حرکت‌های مردمی است به گونه‌ای که او در جنگ توانست برای قوی کردن ایران یک عملیات را با کمترین امکانات انجام دهد.
شهید چمران یک الگوی موفق برای سازماندهی حرکت‌های مردمی است
به گزارش تابش کوثر، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در همایش ایران قوی که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: شهید چمران یک الگوی موفق برای سازماندهی حرکت‌های مردمی است به گونه‌ای که او در جنگ توانست برای قوی کردن ایران یک عملیات را با کمترین امکانات انجام دهد.

وی افزود: زمانی که شهید چمران به عنوان وزیر دفاع انتخاب شد بنده به او گفتم که آمریکایی‌ها فروش تسلیحات نظامی به ما را تحریم کردند و او در پاسخ گفت الهی شکر که من گفتم اگر تحریم شویم هواپیما‌های ما می‌خوابند و کشتی‌ها هم مشکل دارند و این در حالی است که تمام تسلیحات نظامی ما از سوی آمریکا و انگلیس تامین می‌شوند که او باز هم گفت خدا را شکر، چون من بار‌ها به دوستان صنایع دفاع گفتم خودتان این وسایل را بسازید، اما پاسخ شان این بود که این وسایل را وارد می‌کنیم با این وجود امروز مجبور می‌شویم که خودمان آن‌ها را بسازیم.

چمران با بیان اینکه در اوایل جنگ به صنایع دفاع ما قورخانه گفته می‌شد و ما فقط می‌توانستیم یقلوی و آشپزخانه صحرایی بسازیم، اما امروز توان ساخت موشک‌های نقطه زن قاره پیما را داریم، افزود: شهید چمران در ابتدا قصد نداشت که به جبهه برود، ولی وقتی دید اوضاع ناجور است نزد امام رفت و اجازه گرفت و از آنجا همراه رهبر معظم انقلاب به خوزستان رفتند و بلافاصله جنگ‌های چریکی را آغاز کرد، چون او استاد این نوع جنگ‌ها بود. البته او در همان ابتدا به فکر این بود که چه طور کمبود‌ها را جبران کنیم، چون کمبود‌ها خیلی زیاد بود.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه وقتی شهید چمران ستاد جنگ‌های نامنظم را راه اندازی کرد ما نان نداشتیم که در این ستاد توزیع کنیم و به همین دلیل روزانه ۵۰۰۰ قرص نان از تهران به اهواز می‌فرستادند، افزود: شهید چمران یک تشکیلات مردمی را در خوزستان راه انداخت به گونه‌ای که این تشکیلات نان، جان و خون خود را برای ستاد می‌دادند و در واقع مردم نیاز‌های مالی را تامین می‌کردند.

وی با بیان اینکه در ستاد جنگ‌های نامنظم نیرو‌های داوطلب تربیت و به جبهه اعزام می‌شدند، تصریح کرد: اولین کمبود ما در جنگ کمبود خودرو بود و برای اینکه این مشکل را حل کنیم من خودم در فلکه چهارشیر اهواز می‌ایستادم و ماشین‌های دولتی را متوقف می‌کردم و بعد به راننده‌ها یک رسید می‌دادم و ماشین را می‌بردم و البته من بار‌ها به خاطر این کار به دادگاه رفته ام.

چمران با بیان اینکه ما خودروی مورد نیاز برای حرکت بر روی رمل‌ها را نداشتیم به همین دلیل با کمک و راهنمایی شهید چمران توانستیم خودرویی را طراحی کنیم که با استفاده از آن از روی رمل‌ها تردد کنیم، تصریح کرد: ساخت زیر دریایی، ساخت پل‌های متحرک و ساخت اولین موشک از جمله اقداماتی بود که توانستیم با کمک شهید چمران آن‌ها را در زمان جنگ انجام دهیم و این در حالی بود که با کمبود امکانات مواجه بودیم.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه ما می‌توانیم و این توانستن را هم باید از دانشگاه شروع کنیم، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم مبنای حرکت و سازندگی را پیشرفت علمی دانسته اند و از طرفی تاکید کردند که ما در خیلی از مسائل علی رغم تصوری که داشته ایم عقب هستیم و برای جبران این عقب ماندگی‌ها باید کار و تلاش خود را از دانشگاه‌ها شروع کنیم. ب/۱۱۰



منبع: خبرگزاری دانشجو
https://tabeshekosar.ir/vdcjimevtuqe8iz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما