شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 20 Apr 2024
شنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۵۷
کد مطلب : 118579
بهترین روش برای مبارزه با همه‌گیری کووید-۱۹ واکسیناسیون است. واکسن‌های کووید-۱۹ با ایجاد پاسخ ایمنی در برابر ویروس کرونا به طور قابل توجهی باعث کاهش ریسک پیشرفت بیماری کرونا و عواقب جدی ناشی از این بیماری می‌شوند.
تزریق واکسن، رویایی برای اتمام کرونا
به گزارش تابش کوثر، واکسیناسیون باعث کاهش تعداد ناقلین بدون علامت می شود و مهمترین ابزار برای کنترل همه گیری کووید-۱۹ به شمار می‌رود. عواقب ابتلای افراد به بیماری کووید-۱۹ قابل پیش بینی نیست و تاخیر در واکسیناسیون احتمال ابتلای هر فرد به بیماری شدید را در همه‌گیری کووید-۱۹ افزایش می دهد.
بهترین واکسن برای پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ در دسترس ترین واکسن است. میزان اثربخشی واکسن‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در مطالعات انجام شده ممکن است تا حدی متفاوت باشد. این تفاوت ها نباید در تصمیم گیری جامعه برای زمان تزریق واکسن تاثیرگذار باشد. نکته مهم این است که افراد واکسینه شده در صورت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ دچار مرگ و میر و عوارض جدی ناشی از بیماری نخواهند شد.
با تزریق همه واکسن‌ها ممکن است عوارض جدی به صورت نادر بروز کند، اما عواقب ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از عوارض احتمالی و نادر واکسن ها بسیار بیشتر است و واکسیناسیون یک امر ضروری برای حفظ سلامت هر فرد و جامعه است. اگر نگاهی به فضای مجازی بیندازیم اخبار جعلی و ساختگی بسیاری را در ارتباط عدم مدیریت درست کشور در ارتباط با واکسیناسیون و عقب بودن از بسیاری کشورهای منطقه و جهان را مشاهده میکنیم.
یکی از آن خبرسازی‌ها به رخ کشیدن مدیریت کشورهای دیگر است تا فضای افکارعمومی را مسموم کنند. مثلا گفته می‌شود کشور نیوزلند مدیریت صحیحی داشته که روزانه فقط یک یا دو نفر درگیر بیماری کرونا می شوند. هر چند اگر به نقشه جهان نگاه کنیم و بخواهیم این کشور جزیره‌ای را پیدا کنیم باید پایین تر از استرالیا و در یک گوشه دور افتاده از جهان این کشور را بیابیم.
درحالی که به طور طبیعی این کشور خود قرنطینه و محصور در اقیانوس آرام است با کشورمان مقایسه می شود که 15 همسایه آبی و خاکی دارد و خود بیش از 80 میلیون جمعیت دارد. اخبار دیگری که به منظور متشنج گردن افکار جامعه منتشر می شود عدم اثر بخشی برخی از واکسن‌ها از جمله واکسن چینی (سینوفارم) است.
مجیدرضا حریری در مورد اخبار منتشر شده پیرامون واکسن سینوفارم و تفاوت نوع ووهانی و پکنی آن میگوید: صحبت کردن در مورد واکسن نیاز به تخصص دارد و مشخص نیست منبع این اخبار کجا است. یک کمپانی می‌تواند یک واکسن را در شهرهای مختلف یک کشور بسازد؛ مثلا آسترازنکا در نقاط مختلف جهان ساخته می‌شود، فایزر و مدرنا هم به همین شکل هستند.
در خود چین از همین واکسن استفاده می‌کنند، عمده واکسیناسیون در چین توسط سینوفارم یا ساینومک که مدل دیگری از واکسن‌های سینوفارم است، انجام می‌شود. واکسن چینی که سازمان جهانی بهداشت آن را تایید کرده، همین سینوفارم است. همه کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس هم از همین واکسن استفاده می‌کنند و خیلی زودتر از آن که به ایران وارد شود به آن کشورها رفته است.
حریری همچنین بیان میکند: به قاعده امکان ندارد که این واکسن در خطوط مختلف تولید کیفیت متفاوتی داشته باشد، همچون بقیه داروها یا کالاهایی که تحت یک نام در خطوط مختلف تولید ساخته می‌شود. واکسن سینوفارم یکی از چهار واکسن تایید شده بین‌المللی است؛ تنها فایزر، مدرنا، آسترازنکا و سینوفارم توسط این سازمان تایید شده‌اند.
انتهای پیام/
ا/313
https://tabeshekosar.ir/vdciyvaz3t1azw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما