پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
چهارشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۱۵
کد مطلب : 119866
در جایی که مدارس بازگشایی شده اند، همه دانش آموزان دختر به کلاس برنگشته اند.
طالبان اجازه می دهد دخترانِ نوجوان افغان در برخی از مدارس ولایتی باز گردند، اما در کابل نه
به گزارش تابش کوثر، روزنامه وال استریت نوشت: طالبان به دختران اجازه داد تا در چندین ولایت در شمال افغانستان تحصیلات خود را از سر بگیرند ، این نشان می دهد که چگونه سیاست های این گروه ها در موضوعات کلیدی تحت تأثیر تفاوت های فرهنگی در داخل کشور است.

در ماه سپتامبر، طالبان مدارس متوسطه را برای دانش آموزان پسر در سراسر افغانستان بازگشایی کردند اما در مورد دانش آموزان دختر چیزی نگفتند. این به معنای ممنوعیت واقعی رفتن دختران به مدرسه پس از کلاس ششم بود.
مدارس ابتدایی برای همه بازگشایی شد و در حال حاضر دختران و پسران به طور جداگانه آموزش داده می شوند.

اما در چهار ولایت شمالی افغانستان (جایی که زنان به طور سنتی نقش فعال تری در جامعه نسبت به جنوب و شرق دارند) مدارس متوسطه دخترانه نیز با تأیید مقامات محلی دولت طالبان بازگشایی شد. این تصمیم، که هنوز به طور گسترده منتشر نشده است، توسط معلمان، دانش آموزان و سخنگوی طالبان تأیید شد.

این حرکت نشان دهنده میزان تمایل طالبان برای شکل دادن به سیاست پیرامون تفاوت های فرهنگی در سراسر افغانستان است ، برخلاف دهه ۱۹۹۰ ، زمانی که آنها قوانین اجتماعی سختی را بر همه افراد تحت حاکمیت خود اعمال کردند.

در ولایت های بلخ و قندوز، که شامل دو شهر بزرگ شمال در مزار شریف و کندز است ، مدارس دختران نوجوان حدود یک ماه است که باز است. به گفته افرادی که در جلسات شرکت کرده اند یا از آنها مطلع شده اند ، مقامات ارشد طالبان با مدیران مدارس آنجا ملاقات کرده و به آنها دستور داده اند که دختران را به مدرسه بازگردانند.

شمایل سویدا ، مدیر دبیرستان فاطمه بلخی در مزار شریف می گوید: " ما و دانش آموزانمان از این تصمیم بسیار خوشحالیم که مدارس دخترانه بازگشایی شده و دختران می توانند به درس خود ادامه دهند."

در بلخ ، مقام ارشد آموزش طالبان از معلمان خواست دختران را متقاعد کنند که به مدرسه بازگردند. به گفته یک معلم محلی که در مورد این جلسه توضیح داد ، این مقام گفت: "آن دسته از دانش آموزان دختر که به کلاس ها نمی آیند، می روند و در خانه شان را می زنند و به آنها می گویند که به مدرسه بیایند."

مدارس دختران نوجوان نیز در ولایت های سرپل و جوزجان بازگشایی شده است و نمایندگان طالبان اغلب از آنها دیدن می کنند.
طالبان به مدرسه می آیند و ثبت نام حضور دانش آموزان را بررسی می کنند. اگر یک معلم بیمار است ، طالبان فقط غیبت او را نشان می دهند. "صدف ، دانش آموز کلاس دهم در سرپل گفت. آنها می گویند با حجاب اسلامی به مدرسه بیایید ، کفش پاشنه بلند یا صندل نپوشید و هنگام راه رفتن صدایی در نیاورید. "

حتی در جایی که مدارس بازگشایی شده اند ، همه دانش آموزان دختر به کلاس برنگشته اند. به گفته مدیر مدرسه ، در یک مدرسه در شهر کندز در شمال ، یک سوم از ۳۰۰۰ دانش آموز غایب هستند. بسیاری از خانواده ها از شهر فرار کرده اند. برخی به طالبان بخاطر اجازه دختران برای رفتن به مدرسه اعتماد ندارند، برخی نگران هستند که جنگجویان طالبان دختران نوجوان را در راه مدرسه آزار دهند.

تصمیم طالبان برای محدود کردن شدید آموزش دختران پس از به قدرت رسیدن، یکی از ملموس ترین نشانه هایی است که نشان می دهد حقوق زنان افغانستان به سختی پس گرفته می شود. نحوه برخورد دولت جدید کابل با زنان نشانگر اصلی این است که آیا طالبان از زمان برکناری جمهوری افغانستان در ۱۵ اوت معتدل تر شده اند - و برای جامعه بین المللی قابل قبول است.

در اواخر دهه ۱۹۹۰ ، طالبان محدودیت های شدیدی را برای زنان افغان وضع کردند ، آنها را از تحصیل و کار منع کردند و از خروج آنها از خانه بدون سرپرست مرد منع کردند.

عاکف مهاجر ، که وظیفه اجرای احکام مذهبی را بر عهده دارد ، در مصاحبه ای تأیید کرد که دبیرستان های دخترانه در چهار ولایت شمالی افتتاح شده است. وی افزود که چنین بازگشایی هایی "در سراسر کشور ادامه خواهد داشت".

هنوز مشخص نیست که دبیرستان های دخترانه به زودی در سراسر کشور بازگشایی شوند. رهبری طالبان در کابل تا کنون از موضع گیری واضح در مورد تحصیلات زنان اجتناب کرده است و مقامات می گویند که کمیته ای از علمای اسلام باید ابتدا این موضوع را بررسی کند.

امیرخان متقی ، وزیر امور خارجه طالبان ، روز دوشنبه هنگامی که با دختران در مورد محروم شدن از مدرسه صحبت کرد ، گفت که این مانع تا حدی فرهنگی است.

شمال افغانستان عمدتا جوامع تاجیک ، هزاره و ازبک زندگی می کند ، جایی که نگرش نسبت به زنان آزادتر از مناطق پشتون روستایی جنوب افغانستان ، مهد و سنگر سنتی طالبان است.

شکریه حصارنای ، در ولایت هلمند در جنوب معلم است. او گفت که هفته ها منتظر پاسخ افسر آموزش محلی طالبان در مورد بازگشایی دبیرستان های دخترانه است.
"او به من پاسخ امیدوار کننده ای نداد. او فقط به من گفت: "ما منتظر برنامه ای هستیم." "خانم حصارنای گفت: "چگونه ممکن است مدارس در شمال باز باشد اما در جنوب نیست؟ اگر قانونی وجود دارد ، باید در هر گوشه ای از کشور اجرا شود. هر مقام به تنهایی در استان خود تصمیم می گیرد. "

پشتانا درانی ، فعال آموزش افغان که اصالتاً اهل جنوب است ، گفت: در جنوب و شرقِ محافظه کارتر جنوب و شرق افغانستان در صفوف طالبان مقاومت سیاسی بیشتری وجود دارد تا دختران به مدرسه بروند و فشار مردم برای تحقق این امر کمتر است.

وی تصریح کرد: این تصمیمی است که باید سراسری اتخاذ شود اما در عوض در استانها گرفته شده است. این مانند یک سیستم فدرال است ، "خانم درانی گفت. "این حس وجود دارد که آنها تصمیم می گیرند [مدارس دخترانه را افتتاح کنند] در مکان هایی که با چالش روبرو نخواهند شد. و در جنوب آنها با چالش های بیشتری روبرو هستند. طالبان در قندهار بسیار محافظه کارتر هستند. آنها مدارس را پروژه های کافر می دانند. "

خانم درانی تصمیم گرفت که موضوع را به دست خود بگیرد: او از طریق موسسه خیریه آموزشی خود ، به نام Learn(آموختن) ، یک مدرسه مخفی برای دختران نوجوان تأسیس کرد. حدود ۱۰۰ دختر بین ۱۳ تا ۱۸ سال در این مدرسه ثبت نام کرده اند ، مدرسه ای که حدود ۱۰ روز است در مکانی نامعلوم فعالیت می کند. او امیدوار است که موقتی باشد.

خانم درانی انتظار دارد فشار بین المللی - و وعده کمک های بشردوستانه - سرانجام طالبان را مجبور کند تا دبیرستان های دخترانه را در همه ولایات بازگشایی کنند. "آنها باید کاری انجام دهند. چه از راه قانونی و چه با پول.

هنوز مشخص نیست که حتی مدارس دخترانه ای که در حال حاضر فعالیت می کنند تا کی می توانند باز بمانند: اکثر معلمان ، مانند دیگر کارمندان دولت ، ماه هاست که حقوق نگرفته اند.

معلمان در شمال افغانستان می گویند: از اینکه دانش آموزان دخترشان می توانند به مدرسه بروند خوشحال هستند، اما وضعیت مالی آنها ناپایدار است. برخی حتی نمی توانند هزینه رفت و آمد از خانه خود به مدرسه را تامین کنند.

"ما این روزها به عنوان داوطلب کار می کنیم. شمیم سیال جمشید ، مدیر دبیرستان دخترانه سیدارک در شهر قندوز گفت: "ما سه ماه است هیچ پولی دریافت نکرده ایم." اما خوشحالیم که درهای مدارس برای دختران باز است." ب/۱۱۰
https://tabeshekosar.ir/vdciq3azqt1azv2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما