پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 25 Apr 2024
يکشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۴۳
کد مطلب : 46620
تعریف کوثر مثل تعریف آب است یعنی ذاتی طاهر و مطهر ، کوثر موجودی است که در کثرت معرفت و محبت بی نهایت است و این چشمه معرفت و محبت معطی معرفت و محبت است
ولایت صدیقه طاهره سر الله است /ذکر خاطره ای از آیت الله بهاءالدینی درباره توسل به حضرت زهرا
آیت الله مبشر کاشانی به مناسبت خجسته میلاد با سعادت کوثر نبی اکرم ، حضرت زهرا سلام الله علیها در گفتگو با تابش کوثر گفت : بعضی از مفسرین در  آیه شریفه  لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ (1)   فی رسول الله به معنای سیره رسول الله تفسیر کردند که در سیره نبی اکرم یا در دین نبی اکرم اسوه حسنه است و شاید این معنا و تفسیر هم باشد که  لکم فی رسول الله یعنی در نسل و ذریه رسول الله اسوه حسنه است که صدیقه طاهره اولین اسوه حسنه در بین ذریه رسول الله است.

معظم له در ادامه افزود : اسوه به کسی می گویند که بتواند از حیث معنوی رهبریت انسان را به عهده داشته باشد  و از حیث عملی الگو باشد و اقتدای به او انسان را به اوج کمال برساند و اینکه در دعا می گوییم رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ (2). اگر حسنه در دنیا باشد و در آخرت نباشد ، حسنه کامله نیست و اگر در آخرت باشد و در زندگی دنیا نباشد باز هم کامل نیست لذا اگر هم در دنیا و هم در آخرت حسنه باشد این حسنه کامله است.

صدیقه طاهره است که اسوه حسنه جامع کامل  است

حضرت آیت الله مبشر کاشانی با بیان اینکه آیات قرآن هفتاد بطن و معنا دارد اظهار کرد : به نظر می رسد یکی از بطن های آیه شریفه می تواند این باشد که در ذریه رسول الله و نسل آن حضرت اسوه حسنه است و برترین آنها صدیقه طاهره است که اسوه حسنه جامع کامل  است . یعنی هم در دنیا و هم در آخرت حسنه خواهد بود .

ایشان افزودند :  در تفسیر آیه شریفه رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الآخِرَةِ حَسَنَةً آمده که مراد از حسنه ولایت امیرالمومنین علیه السلام  و حب محمد و آل محمد است  که از خدا می خواهیم که هم در دنیا حب و محبت محمد و آل محمد و هم در آخرت همین حب و معرفت نصیب ما کند  چون حب و معرفت امیرالمومنین علیه السلام  در آخرت و تا ابد هم برای ما مفید و موثر خواهد بود و این طور نیست که فایده معرفت امیرالمومنین و سایر اهل ییت عصمت و طهارت فقط  برای ورود به بهشت باشد بلکه  تا ابد معرفت امیرالمومنین برای درجات بالاتر و برتر و بقای کامل در بهشت و لذات معنوی که در ان خواهد برد ، موثر است .


فاطمه زهرا اسوه علی شناسی است

این مدرس عالی حوزه با بیان اینکه رابطه بین این دو حسنه که یکی مراد از حسنه ولایت امیرالمومنین و دیگری  اسوه حسنه است ، تشریح کرد : فاطمه زهرا در بحث معرفتی و حبی ولی ، اسوه است یعنی کسی به اندازه ایشان امیرالمومنین نشناخت و به اندازه فاطمه زهرا به امیرالمومنین عشق نورزید و در آن عصر و زمان بعد از نبی اکرم هیچ یک از صحابه به اندازه فاطمه زهرا نه عارف به حق امیرالمومنین و نه عاشق به امیرالمومنین بود . پس فاطمه زهرا اسوه علی شناسی است .

ایشان افزودند : در حدیث کساء می بینیم وقتی امیرالمومنین وارد منزل می شود و سلام می دهد حضرت صدیقه طاهره پاسخ می دهد السلام علیک یا امیرالمومنین و با عنوان پسر عمو خطاب نمی کند و می گوید یا امیرالمومنین تا به فرزندان هم آموزش بدهد که اگر پدر هم هست باید بگویید امیرالمومنین که این معرفت به ولی نشان می دهد زیرا صدیقه طاهره
مستغرق در حب و معرفت امیرالمومنین بود .

کوثر یعنی ذاتی طاهر و مطهر

حضرت آیت الله مبشر کاشانی با بیان اینکه خداوند می فرماید ما به تو کوثر دادیم ، گفت : تعریف  کوثر  مثل تعریف آب است یعنی ذاتی طاهر و مطهر ، کوثر موجودی است که در کثرت معرفت و محبت بی نهایت است و این چشمه معرفت و محبت معطی معرفت و محبت است.یعنی اگر کسی می خواهد در علی شناسی  قوی شود توسل به صدیقه طاهره داشته باشد.

ایشان افزودند : حسنه دنیا و آخرت هم توسط کوثر داده می شود. درجاتی که در بهشت به انسان ها داده می شود  بر اساس درجاتی است  که توانسته عارف به کوثر باشد و از کوثر بهره مند شود . بنابراین در این دنیا اگر بخواهد سیر درجات معنوی داشته باشد مضاف بر اینکه مشکلاتش هم برطرف شود باید به کوثر متوسل شود و از چشمه کوثر در این دنیا با توسلات بنوشد یعنی معرفت و محبت صدیقه طاهره را درک  و در وجودش تجلی کند.


معرفت و محبت صدیقه طاهره ، معرفت و محبت کامل جامع   است

این مدرس عالی حوزه با بیان اینکه حب صدیقه طاهره سلام الله علیها ،  حب جامع بین حب النبی و حب الولی و حب الائمه است ، اظهار کرد :  اگر کسی مستغرق در حب صدیقه طاهره شود ،  مستغرق در حب امیرالمومنین و امام زمان  هم خواهد شد ولی عکس آن صادق نیست یعنی ممکن است کسی امام رضا را دوست داشته باشد و نسبت به امام نهم اینطور نباشد و  هشت امامی شود و می بینید که هفت امامی و هشت امامی داریم ، معرفت و محبت صدیقه طاهره ، معرفت و محبت کامل جامع   است یعنی اگر عارف به صدیقه طاهره باشید عارف به پیامبر و امیرالمومنین و ائمه اطهار  هستید

ولایت صدیقه طاهره سر الله است

ایشان افزودند : از همین جهت است که عرض کردم ولایت صدیقه طاهره سر الله است و یکی از اسرار سر الله بودنش این است که ولایت او ولایت جامع  و حب او حب جامع است و لذا در توسلات می گوییم  يَا مَوْلَاتِي يَا فَاطِمَةُ أَغِيثِينِي و از جهت ولایت حضرت وارد می شویم یعنی  من ولایت تو را پذیرفته ام و معتقد هستم تو بر من  ولی هستی و ولایت تو ولایت جامع و کامل است و وقتی ولایت کامل جامع  باشد  می توانیم به او استغاثه کنیم و کمک بگیریم .

حضرت آیت الله مبشر کاشانی با بیان اینکه ولایت کامل جامع  یعنی اینکه  ولایت همه صاحبان ولایت از انبیاء و مرسلین و ائمه هدی در او جمع است و این سری است از اسرار الهی که او جامع ولایت هاست و خدا این را مستور کرد چون خلق نمی توانستند ولایت جامع حضرت صدیقه طاهره را درک کنند .منزلت صدیقه طاهره پس از منزلت پیامبر اکرم و امیرالمومنین برترین منزلت هاست و ما مقامی افضل از صدیقه طاهره در کره زمین بعد از پیامبر و امیرالمومنین نداریم که  اگر در این زمینه در روایات و کلام بزرگان کم بیان شده به خاطر همین سر بودنش است .

معظم له در ادامه تشریح کرد : یک روز به آیت الله کشمیری گفتم در دعای اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ ، سر در اینجا چه معنایی دارد ، ایشان گفت : اگر سر را من و دیگران می دانستیم که دیگر سر نبود ، سر یعنی چیزی که نمی توانیم بشناسیم.

ایشان افزودند : در عین حال به نظر بنده به احتمال قوی مراد از سر ولایت جامع صدیقه طاهره سلام الله علیهاست که دست ایشان در این دنیا بسیار قوی است . یک روز آیت الله بهاء الدینی می فرمود من فقط می دانم اگر کسی متوسل به صدیقه طاهره شود و فاطمه زهرا به امام زمان اشاره کند حاجتش را لبیک گوید و  براورده می شود هر گز امام زمان درخواست مادرش فاطمه زهرا را رد نمی کند پس اگر کسی متوسل شود چون حب و ولایتش  جامع است رسول اکرم و  دوازده امام  می گویند لبیک .

معظم به در پاسخ به این سوال که چگونه  به حضرت زهرا سلام الله علیها متوسل بشویم گفت :
به مدت سه روز  بعد از نماز صبح دو رکعت نماز به نیت استغاثه به حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها بخواند (به همان کیفیت نماز صبح یعنی مثل نماز صبح ) که بهتر است در رکعت اول حمد و  کافرون و در رکعت دوم حمد و توحید خوانده شود و بعد از اتمام نماز بهتر است  تسبیهات حضرت زهرا را بگوید  و بعد پیشانی بر مهر بگذارد و صد مرتبه بگوید يَا مَوْلَاتِي يَا فَاطِمَةُ أَغِيثِينِي و بعد گونه راست صورت را بگذارد و همین ذکر را صد مرتبه بگوید و سپس گونه چپ صورت را بر مهر بگذارد و صد مرتبه همین ذکر را بگوید و در نهایت مجدد پیشانی را بر مهر بگذارد و 110 مرتبه
این ذکر را بگوید که در مجموع می شود 410 مرتبه که در بعضی از کتب دیدم  بهترین وقت این استغاثه بعد از نماز صبح است البته در زمان های دیگر هم می شود خواند ولی بهترین استغاثه به صدیقه طاهره بعد از نماز صبح است و بعضی فرمودند سه روز دق الباب کنید  حتما عنایت می کند و حاجت می گیرید.

پی نوشت:

1) لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كانَ يَرجُو اللَّهَ وَاليَومَ الآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثيرًا
مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیکویی بود، برای آنها که امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد می‌کنند. سوره الأحزاب آیه ۲۱

2) رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ «و بعضى می‌گویند: پروردگارا! به ما در دنیا نیکى عطا کن! و در آخرت نیز نیکى مرحمت فرما! و ما را از عذابِ آتش نگاه دار!». سوره بقره آیه 201
https://tabeshekosar.ir/vdchv-nk.23n-idftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما