Share/Save/Bookmark
توصيه مطلب
۰
 
رشد هفت صدم درصدی ارزش واردات کالا در فروردین ماه ۱۳۹۵
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۰
بررسی آمار مقدماتی گمرک ایران از رشد هفت صدم درصدی ارزش واردات ایران در فروردین ماه امسال در همسنجی با مدت مشابه پارسال حکایت دارد.
به گزارش تابش کوثر، بررسی آمار مقدماتی گمرک ایران در فروردین ماه ۱۳۹۵ نشان می دهد در این مدت واردات کالاهای غیرنفتی از نظر وزنی یک میلیون و ۹۲۵ هزار تن و از نظر ارزشی یک میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار بود.
این میزان در همسنجی با فروردین ۱۳۹۴ به ترتیب منفی دو صدم درصد و هفت صدم درصد تغییر کرده است.
بر پایه این گزارش، مهمترین کالاهای وارداتی در فروردین ماه امسال «لوبیای سفید» به ارزش ۸۷ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴.۴۱ درصد، «ذرت دامی» به ارزش ۵۹ میلیون دلار و سهم ارزشی سه درصد و «جو به استثنای بذر» به ارزش ۵۴ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲.۷۴ درصد بود.
در مرحله بعدی «دانه گندم خوراکی» به ارزش ۴۶ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲.۳۴ درصد و «کنجاله سویا» به ارزش ۴۰ میلیون دلار و سهم ارزشی ۲.۰۳ درصد قرار داشت.
مهمترین کشورهای طرف معامله با ایران از نظر ارزش واردات به ترتیب چین با ۳۸۳ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۳۶۸ میلیون دلار و ترکیه با ۱۵۶ میلیون دلار بود.
آلمان با ۱۱۳ میلیون دلار و هند با ۱۰۸ میلیون دلار جایگاه های چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند.
سایر کشورها در مجموع ۸۵۲ میلیون دلار به ایران صادرات داشتند.
بر پایه آمارهای گمرک، میانگین قیمت هر تن کالای وارداتی در این مدت یک هزار و ۲۹ دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه پارسال نزدیک به یک دهم درصد در ارزش دلاری افزایش داشت.

** واردات ۱۶۹۴ خودرو به کشور
بر اساس این گزارش، افزون بر یک هزار و ۶۹۴ دستگاه خودرو سواری در فروردین ماه ۱۳۹۵ به کشور وارد شد که در مقایسه با فروردین ماه پارسال بیش از ۱۶۴ درصد افزایش یافت.
این شمار خودرو وزن نزدیک به دو میلیون و ۸۱۴ هزار تن و ارزش ۴۰ میلیون و ۷۶۳ هزار دلار داشتند که به ترتیب افزایش ۱۶۲.۲ و ۱۲۵.۷ درصدی را نشان می دهد.

** رشد نزدیک هشت درصدی ارزش صادرات غیرنفتی
بررسی آمار مقدماتی صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی گمرک ایران با احتساب میعانات گازی از رشد ۷.۹۱ درصدی ارزش صادرات غیرنفتی در فروردین ماه امسال در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته خبر می دهد.
حجم صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی با احتساب میعانات گازی (بدون احتساب نفت، گاز و تجارت چمدانی) در این ماه در مجموع هشت میلیون و ۱۸۳ هزار تن بوده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال (یعنی پنج میلیون و ۹۳۴ هزار تن) ۳۷.۸۹ درصد رشد دارد.
برپایه این گزارش، ارزش صادرات در این مدت سه میلیارد و ۶ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت پیش گفته ۷.۹۱ درصد رشد نشان می دهد.
اقلام عمده صادراتی در فروردین ماه امسال شامل میعانات گازی به ارزش ۵۴۵ میلیون دلار با سهم ارزشی ۱۸.۱۲ درصد، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش ۱۳۵ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴.۴۹ درصد، پروپان مایع شده به ارزش ۱۳۲ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴.۳۹ درصد و قیر نفت به ارزش ۹۲ میلیون دلار و سهم ارزشی ۳.۰۶ درصد بوده است.
عمده صادرات کشور در فروردین ماه امسال (با احتساب میعانات گازی) به کشورهای چین، امارات متحده عربی، عراق، کره جنوبی و هند بود که بیشترین آن متعلق به چین به وزن ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تن و ارزش ۷۹۷ میلیون دلار بوده است.
مجموع صادرات به کشورهای پیش گفته و سایر کشورها در همسنجی با فروردین ماه ۱۳۹۴ از نظر وزنی ۳۷.۸۹ درصد و از نظر ارزش دلاری ۷.۹۱ درصد رشد نشان می دهد.
همچنین، میانگین قیمت هر تن کالای صادراتی در این مدت ۳۶۷ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱.۷۵ درصد کاهش داشته است.
به گزارش ایرنا، هفته گذشته موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی در تحلیل تحولات تجاری گمرکی کشور مربوط به فصل سوم سال ۱۳۹۴ نوشت: ارزش صادرات ایران در فصل سوم سال ۱۳۹۴ نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن ۱۱.۶ درصد رشد کرد. رشد ارزش صادرات در این فصل، با وجود رشد منفی ماه‌های مهر و آذر، به دلیل رشد ۵۸.۸ درصدی ماه آبان اتفاق افتاد.
با وجود رشد مثبت ارزش کل صادرات در این فصل، صادرات هر سه گروه اصلی کالاهای سنتی و کشاورزی، کلوخه‌های کانی فلزی و همچنین کالاهای صنعتی از رشد منفی برخوردار بود.
رشد منفی کالاهای سنتی و کشاورزی در این فصل بیشتر به دلیل کاهش حجم صادرات این کالاها و رشد منفی کلوخه‌های کانی فلزی و کالاهای صنعتی به‌دلیل افت قیمت جهانی آنها روی داد.
در این فصل، پلیمرها از کلرید وینیل و الفین، محصولات تخت نورد شده، روغن‌های نفت و الکل بیشترین تاثیر مثبت را در رشد ارزش صادرات داشتند؛ در برابر، هیدروکربن‌های گازی، آجیل تازه یا خشک، پلیمرها از اتیلن و سنگ آهن و کنسانتره دارای بیشترین تاثیر منفی در رشد ارزش صادرات این دوره بودند.
براساس گزارش موسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی، در فصل سوم سال ۱۳۹۴، با اثرگیری از تداوم کاهش قیمت نفت و کاهش قیمت جهانی کالاهای پایه، شاخص قیمت دلاری صادرات نسبت به دوره مشابه سال پیش از آن با رشد منفی ۱۶.۹ درصد و شاخص قیمت دلاری واردات با رشد منفی نزدیک به ۱۷.۲ درصدی روبرو شد.
رشد منفی شاخص قیمت واردات افزون بر اینکه توضیح دهنده بخش مهمی از کاهش ارزش واردات در این فصل است، به طور موثر به روند کاهشی نرخ تورم قیمت مصرف کننده و بویژه قیمت تولیدکننده نیز کمک می کند./س/110
 منبع: ایرنا
کد مطلب: 32345
 


 
پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳
۱۸ رمضان ۱۴۴۵
28 March 2024