جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ , 19 Apr 2024
يکشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۰۵
کد مطلب : 125432
یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی مهم‌ترین ویژگی یک جریان پویای سیاسی را مردمی‌ بودن آنها برشمرد و تاکید کرد که احزاب باید حرف‌های دل مردم را بازگو کنند.
نماینده سابق مجلس : جریان های سیاسی در یک کلام منفعل هستند
به گزارش تابش کوثر، رسول خضری نقش احزاب و مجموعه‌های سیاسی را انتقال مشکلات و ارائه راهکار برای بهبود شرایط زندگی مردم دانست و گفت که به اعتقاد او اگر همین اصل ساده رعایت شود بسیاری از مشکلات حل می شود.

این فعال سیاسی در همین ارتباط ، پیش‌زمینه تحقق چنین هدفی را این دانست که احزاب به جای دولت‌ساخته بودن، مردمی و برخاسته از کف جامعه باشند.

خضری در ادامه با بیان اینکه با وجود گذشت سال‌ها از تاریخ تحزب، ما جریان‌های سیاسی قوی نداشته‌ایم، نتیجه وجود احزاب فراگیر و قوی را تشکیل پارلمان‌های قوی و فراگیر برشمرد و افزود: پارلمان هایی که توسط احزاب تشکیل می شوند، بسیار قوی تر هستند و به مدیریت درست نیازها، درخواست ها و انتقال صحیح دردهای جامعه و ارائه راهکار مناسب کمک می‌کنند. همچنین چنین پارلمانی در شکل‌گیری قوانین خوب و موثر بسیار کارآمد خواهد بود و به دنبال آن دولت های مقتدرتری هم خواهیم داشت که مجری قوانین خوب باشند.

خضری پاسخگو بودن احزاب در قبال مردم را نیز از شروط ماندگاری آنها در بین توده ها دانست و گفت که عملکرد نامناسب احزاب موجب می‌شود نمره خوبی از مردم نگیرند و در قدم های بعدی مردم از برخی احزاب رویگردان شوند.

این نماینده سابق مجلس در بخش دیگر این گفت‌وگو با بیان اینکه « درحال حاضر جریان های سیاسی کشور ما در یک کلام منفعل هستند» افزود: مشکلاتی مانند گرانی افسار گسیخته، در کجا قابل قبول است؟ اگر احزاب می خواهند خودی نشان دهند زمانش الان است؛ اما اگر بخواهند فقط الگو باشند باید بدانند که مردم به راحتی مو را از ماست بیرون می کشند، مردم دیگر کاغذ سفید را هم می خوانند و نیازی ندارند که احزاب لاپوشانی کنند.

وی با تاکید دوباره بر اینکه احزاب واقعی باید از جنس مردم و ازبین مردم برخاسته باشند و مشکلات آنها را بیان کنند، گفت: مگر ما غیر از این چیزی می‌خواهیم؟ همه جامعه به دنبال حقانیت و رسیدن صدای دردهای واقعی مردم به گوش مسئولان هستند و این احزاب هستند که می‌توانند به صورت دوگانه یعنی انتقال مسائل و مشکلات مردم به مسئولین کشور و ارائه راهکار در این زمینه کمک کنند؛ بنابراین جریان های سیاسی باید از هر دو وجه بازگو کردن مشکلات جامعه و ارائه راهکار برخوردار باشند، به موقع صحبت کنند و بتوانند در جایی که لازم است نقد سازنده ارایه دهند.

وی تاکید کرد که در واقع احزاب باید زبان گویا و چشم مردم باشند.

خضری همچنین با آسیب شناسی فعالیت کم احزاب در کشور با بیان اینکه درحال حاضر ما احزاب فراگیر نداریم و فقط جریان های سیاسی در بزنگاه های انتخابانی مانند ریاست جمهوری و مجلس مانند دستگاه های جمع آوری رأی فعال می شوند و بعد از انتخابات مردم را به فراموشی می سپارند و آنها را از جریان های سیاسی دلزده می کنند، گفت: این مسئله واقعا بی مهری و ظلم در قبال الطاف مردم است. وقتی فردی از شخصیت سیاسی برخوردار بوده باید پای عقاید و افکار خود بایستد؛ همان گونه که در قرآن کریم ذکر شده اگر انسان عهدی می بندد باید به آن وفا کند در غیر اینصورت اصلا آن را بیان نکند.

وی در ادامه عافیت اندیشی و مصلحت اندیشی دبیران برخی احزاب را دلیل سکوت آنها در برابر مسائل گوناگون کشور خواند و گفت: اتفاقا مصلحت مردم در این است که دبیران احزاب زبان گویای آنها باشند و قلم نقادانه آنها در نقد امورات کلان کشور به درستی و به نفع مردم و منافع ملی کشور بچرخد که در این زمینه قدرت رسانه ها هم بسیار بالا بوده و از نقش بی بدیلی در دنیا برخوردارند.

نماینده سابق مجلس ادامه داد: درحال حاضر رسانه ها از احزاب بسیار مهم تر هستند، نقشی که رسانه در دنیا به عنوان یکی از ارکان اصلی دموکراسی دارد بسیار ارزنده و تأثیر گذار است و می تواند درصورت موضع گیری و اقدام درست و بجا موثر واقع شود و در غیر این صورت می تواند برای مردم و پیشبرد اهداف اصلی مردم یک مملکت مخرب باشد.

به اعتقاد این نماینده پیشین مجلس درحال حاضر رسانه ها جای احزاب را گرفته اند و می توانند نقش بی بدیلی را ایفا کنند؛ همچنین رسانه ها در زمینه گردش آزاد اطلاعات در کشور و به عنوان پل ارتباطی شفاف بین مردم و مسئولین بسیار موثر هستند.

خضری در پایان به بیان پیشنهاد خود به عنوان یک فعال سیاسی برای برون رفت احزاب از شرایط موجود پرداخت و گفت: باید ارکان دموکراسی توسط مردم و حاکمان پاس داشته، مورد حمایت و حفاظت قرار بگیرد، در این میان مردم بیش از توان خود ایثار کرده اند و به عبارتی پای کار بوده اند، بنابراین دستگاه حاکمیت حتی کارگزاران قوه مقننه، مجریه و قضائیه باید آستین ها را بالا بزنند و به رسالت و ظیفه اصلی خود یعنی تحقق وعده های انتخابانی، عمل کنند. متأسفانه وضعیتی که وجود دارد با چیزی که باید باشد فاصله بسیاری دارد.ب/110



منبع:ایسنا
https://tabeshekosar.ir/vdcexn8zwjh8wei.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما