شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 18 May 2024
پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۵
کد مطلب : 32217
سیزدهمین مجمع اساتید تفسیر حوزه، چهارشنبه شب با حضور آیت الله العظمی مکارم شیرازی و اساتید برجسته حوزه علمیه در زمینه تفسیر، برگزار شد.
سیزدهمین مجمع اساتید تفسیر حوزه برگزار شد
به گزارش تابش کوثر، در این مراسم که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، در ابتدا، مرتضی نجفی قدسی مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی در سخنانی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در این مرکز قرآنی، به تشریح فعالیت های دارالقرآن از جمله برگزاری جلسات تفسیری منظم و ایجاد محملی برای فعالیت های فاخر قرآنی در حوزه پرداخت.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین میرکتولی دبیرمجمع عالی تفسیر حوزه نیز به تشریح فعالیت های صورت گرفته در این مجمع از جمله توسعه فعالیت های تفسیری در حوزه و اعزام های ماه رمضان این مرکز خبرداد.
حداقل نیازمند ۱۵۰ تفسیر دیگر هستیم
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در این مراسم گفت: مبلغان و مفسران باید از آیات الهی برای تبیین مبانی دینی به خصوص مبانی مهدویت استفاده کنند.
وی افزود: حداقل نیازمند ۱۵۰ تفسیر دیگر هستیم؛ اگر قرآن همچنان مهجور بماند پیامبر از ما شکایت خواهد کرد؛ تفسیر باید بیش از رسایل و مکاسب در حوزه رونق داشته باشند.
این معلم قرآن بیان کرد: قرآن باید به شکلی عرضه شود که برای همه قابل فهم و عرضه باشد و این بحث در تفسیر بیشتر خود را نشان می دهد؛ بسیاری از آیات قرآن باید به شکل شربت به مردم داده شود که برای آنها گوارا باشد و شکر آن را با این شکل بچشند.
رئیس ستاد اقامه نماز اظهارکرد: حوزه نباید در تابستان تعطیل شود؛ باید به شهرهای سردسیر کوچ کرد یا ساعات درسی را تغییر داد و در ساعاتی آموزش انجام شود که بتوانند بهترین استفاده برده شوند.
وی گفت: دانشجویان در دانشگاه، با یک سال ونیم لیسانس می گیرند و بیشتر اطلاعات کسب می کنند؛ تفسیر باید بیش از اینکه صرف بیان اطلاعات باشد باید سازنده باشد.
استاد قرائتی افزود: امروزه باید به جامعه نکاتی را عرضه کرد که بتوانیم نوع زندگی را در بخش های مختلف به مردم آموزش دهیم؛ باید قرآن در زندگی و ساخت و ساز و ساختمان سازی و... حضور داشته باشد و مفسران باید در این زمینه اقدام کنند.
این معلم قرآن بیان کرد: قرآن علمی ترین معانی است و نباید به شکلی با تفسیر برخورد کنیم که اگر درس خارج در علوم دیگر باشد آن را بحث علمی بدانیم و وقتی که از تفسیر سخن بگوییم آن را یک عمل مستحبی بدانیم.
این مفسرحوزوی اظهارکرد: نباید به شکلی عمل کنیم که قرآن کریم نسبت به درس خارج کم اهمیت تر باشد؛ علم حقیقی از قرآن کریم است که هر حرف و کلمه آن دارای عمق و معنی خاص است.
وی گفت: بیان اقوال و احتمالات در تفسیر مشکلی حل نمی کند، بلکه باید از قرآن مطالبی بیان کنید که مشکلات مردم را حل کند؛ داستان اصحاب کهف نسخه های عظیم حکمتی را در خود دارد ولی نباید صرفا در تعداد اصحاب کهف توقف کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی افزود: درجات طلاب باید بر اساس درک طلاب داده شود؛ طلاب باید از هر فرصتی از تدبر در قرآن استفاده کنند؛ باید در این فرصت یعنی فرصت تبلیغی ماه رمضان استفاده کرد و بهترین مطالعات تفسیری را در ماه رمضان انجام داد.
این معلم قرآن بیان کرد: هر آیه ای را باید به شکل تابلویی درآورد و به دیگران منتقل کرد به ویژه باید این مطالب را به جوانان اروپایی به این شکل ارایه کرد.
در پایان این مراسم، انتخابات هیئت مدیره مجمع عالی تفسیر حوزه نیز برگزار شد.

https://tabeshekosar.ir/vdcefw8x.jh8wzi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما