سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ , 16 Apr 2024
پنجشنبه ۹ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۱۹
کد مطلب : 126960
سامانه سامانه خنک‌کن کمکی دانشگاه صنعتی شریف با تحویل آن به کارفرما، رسما در نیروگاه حرارتی "شازند" به بهره‌برداری رسید.
بهره‌برداری از سامانه‌ خنک‌کن دانشگاه شریف در نیروگاه شازند
به گزارش تابش کوثر، سامانه‌ "خنک‌کن کمکی نیروگاه شازند" که توسط پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف طراحی شده است، با حضور مدیران شرکت تولید برق حرارتی و شرکت تولید برق حرارتی شازند و شرکت مدیریت تولید برق حرارتی شازند و جمعی از متخصصین صنایع نیروگاهی به بهره برداری رسید.

پروژه احداث سیستم خنک‌کن کمکی واحد چهار نیروگاه شازند توسط یکی از دفاتر مجتمع فناوری دانشگاه صنعتی شریف انجام و موجب جبران ۲۸ مگاواتی توان تولید برق این واحد در شرایط پیک مصرف تابستان شده است. این پروژه با یک‌سوم هزینه خرید تجهیزات خارجی برای اولین بار در کشور اجرا شده است.

دکتر مسعود دربندی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف و مدیر مرکز توسعه سامانه‌های نوین انرژی در خصوص این طرح گفت: پروژه احداث برج خنک‌کن کمکی با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان در مدت زمان دو سال به سرانجام رسیده است.

وی یکی از موانع اصلی تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی را نقصان عملکرد سیستم خنک کن اصلی نیروگاه در شرایط اضطراری بهره‌برداری دانست و ادامه داد: این امر موجب کاهش قابل توجه تولید برق نسبت به ظرفیت اسمی نیروگاه می‌شود. این مسئله در ماه‌های گرم سال که مقارن با اوج مصرف در شبکه برق کشور است به نحو جدی نمایان می‌شود.

دربندی اضافه کرد: در این راستا، تیم ما اقدام به ارایه راهکاری جهت رفع این محدودیت و افزایش تولید برق در شرایط پیک سال کرد. راهکار پیشنهادی بکارگیری ما یک سامانه خنک‌کن جانبی در کنار برج خنک‌کن اصلی "هلر" نیروگاه است که گواهی ثبت اختراع آن با عنوان "سیستم خنک‌کن کمکی برای سیستم خنک‌کن اصلی از نوع هلر به منظور کاهش نقصان تولید برق نیروگاه در شرایط محیطی با دمای زیاد و وزش باد" با مشارکت همکاران مرکز توسان انرژی شریف به ثبت رسیده است.ب/110



منبع:ایسنا
https://tabeshekosar.ir/vdcb00b8grhb59p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما