دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ , 29 Apr 2024
پنجشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۸
کد مطلب : 4592
تابش کوثر - پایگاه اطلاع رسانی آیت الله العظمی صافی -مكتب عزيز اهل بيت‌ عليهم‌ السلام در مرور اعصار و قرون، فرزانگان، رجال عاليقدر و علماي عظيم الشأني پرورش ‌داده است كه هر كدام در عصر و زمان خود، از نوابغ عالم انسانيت و خادمان حقيقي بينش و معرفت، و پاسداران دعوت انبيا به سوي خداوند جل و علا بوده‌اند.
يكي از اين بزرگ‌تربيت‌شدگان معارف قرآن و اهل بيت‌ عليهم السلام، استاد عظيم و محقق يگانه عصر مرحوم آيت الله العظمي آقاي بروجردي اعلي الله مقامه است.
اطلاع بر فضايل، مناقب و سجاياي علمي و اخلاقي آن بزرگ‌مرد تاريخ مكتب تشيع، آن هم از زبان شاگرداني كه سال‌هاي سال از محضر افاضات آن‌جناب خوشه‌چيني‌ها نموده و مورد تأييد ايشان بوده‌اند مي‌تواند راهبر و راهنماي ارزش‌مندي براي مشتاقان علم و فقاهت باشد.
حضرت آيت الله العظمي صافي گلپايگاني مدظله الوارف از شاگردان ممتاز و برجسته زعيم بزرگ حوزه مرحوم آيت الله العظمي بروجردي ره بوده‌‌اند كه علاوه بر شركت در جلسات درس خارج آن مرحوم، در جلسات استفتاء ايشان شركت نموده و در بسياري از مواضع و مواقع در محضر وي مشرف و مورد تأييد آن مرحوم بوده‌اند.
«فخر دوران» جديدترين اثر اين مرجع عاليقدر ‌است كه با قلمي شيوا، به بيان نكاتي مهم و معرفت‌بخش از سيره زندگاني، دوران زعامت و ابعاد شخصيتي آن مرحوم پرداخته است.
اينك سرفصل‌هاي اين كتاب را از نظر مي‌گذرانيم:

بخش اول كتاب مشتمل بر پيامي است كه در سال ۱۴۳۲ هجري قمري به مناسبت سالروز رحلت آيت الله العظمي بروجردي ره توسط معظم له صادر شده است كه بيانگر نمونه‌هايي از مكارم و فضايل اخلاق، مقام والاي علمي، و نمونه‌هايي از احترام علماي ديگر به آن مرحوم مي‌باشد.
دفتر خاطرات بخش دوم و مهمترين قسمت اين كتاب ارزشمند است كه با مقدمه معظم له آغاز مي‌شود. ايشان در اين قسمت از كتاب، خاطرات درس‌آموزي از ابعاد اخلاقي معنوي، مبارزه با غلو و عرفان‌هاي اصطلاحي، احترام علماي اديان و فِرَق به آن مرحوم، ‌و مواضع سياسي مذهبي زعيم عاليقدر آيت الله العظمي بروجردي قدس سره بيان مي‌دارند كه گنجينه گرانبهايي از تاريخ زعامت آن مرجع يگانه محسوب مي‌گردد.
قسمت سوم اين كتاب به نقل مصاحبه مجله حوزه با معظم له درباره شخصيت آن مرحوم پرداخته است كه در سال ۱۳۷۰ هجري شمسي به طبع رسيده است.
در اين مصاحبه، خصوصيات شيوه اجتهاد، سبك استنباط، تأثير تسلط بر اقوال عامه در استنباط، احترام و ادب در برابر بزرگان و برخي از ابعاد اخلاقي معنوي آن استاد بزرگ بيان شده است.
آخرين قسمت اين كتاب مصاحبه مجله نقد و نظر است كه در سال ۱۳۷۳ چاپ و منتشر گرديده است. معظم له در اين مصاحبه به بحث مفصلي درباره مباحث اصولي و فقهي آن مرحوم و شيوه‌هاي وي در اين مباحث پرداخته‌اند.
https://tabeshekosar.ir/vdcb.9baurhbs5iupr.html
نام شما
آدرس ايميل شما